2011. augusztus 17., szerda

Az arany szarból van lásd Greenr blog a Zöld Objektív


Audi, LMP, Fidesz - természetvédelem?

A huszadik premissza újabb módosítása: A társadalmi döntések elsősorban (és gyakran kizárólag) azon a szinte teljesen megkérdőjelezetlen hiten alapulnak, hogy a döntéshozóknak és az általuk szolgált embereknek jogukban áll növelniük hatalmukat és/vagy pénzvagyonukat az alacsonyabban levők kárára.

(Részlet Derrick Jensen: Endgame című könyvéből, felhasználva Mohari András fordítását készítette Jankó András)

Pacsker         2010.10.26.
Az, hogy az Audi Natura2000-es Európai Uniós természetvédelmi területen akarja bővíteni a gyárát, már önmagában botrányos. Mindenki olvasson utána, tele van ezzel a média.
Szerencsére van nekünk egy egyre inkább nem ál-, hanem valódi zöld pártunk a parlamentben, mégpedig az LMP. Rá is kérdezett tegnap (a hétfői) ülésen a parlamentben:
"Az elempés Szabó Rebeka az Audi győri gyárfejlesztése ügyében interpellált. Az Audi olyan területen készül a bővítésre, amely a Natura 2000 természetvédelmi terület része is. Szabó tudomása szerint az Audi hajlandó lenne elcserélni a természetvédelmi területet más, nem védett területre. Szabó hiányolta az átláthatóságot és a nyilvánosságot az ügyben, ezért kérte az Audi gyárbővítéséről készült környezeti hatástanulmány nyilvánosságra hozatalát. Azt is kérte, hogy a jövőben minden természetvédelmi területet érintő beruházásról nyílt egyeztetést tartsanak."
"A kormány nevében Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár válaszolt. Azt mondta, a kormánynak is fontos a természetvédelem, az Audi beruházásával kapcsolatos minden irat hozzáférhető. Másrészt Győr városa most tárgyalja újra az építési területek besorolását, ennek során a civil szervezetek is elmondhatják véleményüket. Szabó nem fogadta el a választ, a parlament igen."
Ha a kormánynak valóban fontos a természetvédelem, akkor miért váltják sorra le a Nemzeti Parkok igazgatóit? Ha fontos a természetvédelem, akkor miért távolítják el a hortobágyi szürkemarha génbank és a hortobágyi halászat igazgatóit?
És akkor már csak annyit tennék hozzá, hogy:
Győrben is a KASIB nevű tervezőiroda végzi a település-szerkezeti terv felülvizsgálatát. Emlékeztetőül: ők azok, akik Dunakeszin a tőzegláp területét gazdasági-kereskedelmi övezetbe javasolták sorolni, és ugyancsak ők azok, akik fellebbeztek Miskolcon az Auchan építését első fokon elutasító környezetvédelmi határozat ellen. Győrbe, Miskolcra és Dunakeszire is az Auchan-beruházás "hátán" jutottak be, majd megértették az önkormányzattal, hogyan lehet "jó dolgokat" keresztülvinni.
"Másrészt Győr városa most tárgyalja újra az építési területek besorolását, ennek során a civil szervezetek is elmondhatják véleményüket." - Na erről annyit, hogy Dunakeszin nem mondhatták el a véleményüket és a város köztiszteletben álló, felszólalni akaró idős polgárait a mostani fideszes Dióssi tessékelte ki a teremből, és erre rá még az akkori polgimesti Kecskeméthy azt hazudta, hogy a polgárok véleményét meghallgatták, holott véleménykifejtésre nem volt lehetőség (forrás)!
Azonnali gátszabásnak és felülvizsgálatnak van a helye, ha a kormánynak valóban fontos a természetvédelem!
Csak sajnos nem vagyok vak és látom, hogy a jelenlegi kormánynak kurvára nem fontos a természetvédelem, sokkal inkább annak szisztematikus felszámolása, élén Illés Zoltán főelefánttal a porcelánboltban, hogy "gazdasági fellendülés" címen nemzeti természeti tőkénk totális kiárusítását hozzák el az országnak.
Körülbelül olyan a Fideszt arra kérni, hogy legyen természetvédő vagy, hogy legyen a meleg, leszbikus, biszexuális és transzneműekkel megértő az alkotmányban, mintha annak idején a zsidók követelték volna Hitlertől az egyenlő jogok biztosítását....
Sajnálom Ángyánt, mert egyértelmű, hogy nem ő tehet erről!
Sajnálom Orbánt, hogy olyan primitív, hogy egy Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetését kapott ember totál gyermeki szintű didaktikus magyarázatát is képtelen felfogni a helyes kormányzati környezetpolitikáról!

Tizennyolcadik premissza: A jelenlegi én-felfogásunk semmivel sem fenntarthatóbb, mint a jelenlegi energia- vagy technológia-használatunk.

(Részlet Derrick Jensen: Endgame című könyvéből, felhasználva Mohari András fordítását készítette Jankó András)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése